Animatiefilm voor bedrijven

Tegenwoordig laten meer en meer bedrijven en ondernemingen een uitleg animatiefilm of animatievideo maken. Dat is ook niet zonder reden. Een bedrijfsfilm kan namelijk helpen bij je (online) marketing, SEO, sociale media en nog veel meer. Daarom beantwoorden we in dit artikel de vraag: “waarom heb je een animatievideo nodig?”

Waarom heb je een animatiefilm nodig?

Een animatiefilm is handig voor heel wat zaken, hieronder hebben we de belangrijkste op een rijtje gezet.

  • Website

Eerst en vooral is een animatievideo veel aantrekkelijker dan een lange websitetekst. Deze lange website tekst kun je wel aantrekkelijker maken met veel afbeeldingen. Maar ook dat is geen oplossing. Te veel afbeeldingen zullen de laadtijd van je website namelijk langer maken, waardoor je bezoekers gefrustreerd zijn.

  • Sociale media

Een animatievideo of animatiefilm is niet enkel geschikt voor je website. Ook op je sociale media kun je een animatiefilm gebruiken. Deze video’s beginnen vandaag de dag zelfs automatisch te spelen, wanneer een volger voorbij jouw bericht scrolt. Ook kunnen je volgers deze animatiefilm delen met andere mensen, waardoor je nog meer mensen bereikt.

  • Goed voor je SEO

SEO is de afkorting van “search engine optimisation”, dat betekent in het Nederlands letterlijk: zoekmachine optimalisatie. Wie aan SEO doet, optimaliseert zijn website dus zodat deze website hoger verschijnt in de zoekresultaten. Zo genereer je meer bezoekers, en dat lijdt tot een hogere conversie.

Maar hoe werkt SEO eigenlijk, en waarom kan een animatievideo erbij helpen? Wel, het algoritme van Google bepaalt, op basis van heel wat criteria, op welke plaats je website verschijnt (ook wel ranking genoemd). Niet al deze criteria zijn bekend. Wat we wel weten is dat een video heel goed is voor je SEO. Een goede animatievideo biedt je bezoekers namelijk een meerwaarde, en dat is precies wat Google wilt bereiken.

  • Leg jouw dienst, bedrijf of product uit

Heb jij een dienst of product, dat moeilijk uit te leggen is? Ook dan is een uitleg animatiefilm iets voor jou! Het is namelijk bewezen dat mensen informatie, die ze gezien hebben in een video, veel beter onthouden. Daarom bestaan er ook talloze YouTube-filmpjes, die aan studenten moeilijke leerstof uitleggen.

 

Animatiefilm laten maken door Animatieboeren

Nu weet je al waarom een goede uitleg animatiefilm of bedrijfsfilm cruciaal is. Toch zijn er veel mensen, die geen animatiefilm laten maken. Dat komt doordat ze denken dat een animatiefilm laten maken duizenden euro’s kost. Dat is bij Animatieboeren niet zo. Wij werken namelijk met vaste tarieven tussen €500 en €1500. Voor deze prijs, krijg je bij ons een boeiende en professionele video en een uitstekende service.

Kortom: wie kiest voor Animatieboeren, kiest voor professionaliteit en kwaliteit aan de beste prijs!

Contact

Dus wil jij ook een animatiefilm of bedrijfsfilm laten maken? Vul dan nu ons formulier in, om een aanvraag te doen voor jouw eigen animatiefilm!

Heb je toch nog vragen of heb je nood aan advies? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen, en dan bekijken we samen met jou wat we voor jou kunnen betekenen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *